Espais màgics i rituals, laboratoris de la cultura i de la tècnica, els passatges permeten pensar el gran text urbà des de les seves notes a peu de pàgina.

A Barcelona n’hi ha prop de quatre-cents.

Alguns són camins que condueixen a un passat rural; d’altres, passadissos proletaris o carrerons de barraques que parlen de la metròpoli fabril i del franquisme; els més famosos tenen forma d’interseccions enjardinades i de galeries burgeses del segle xix; els més recents estan en polígons industrials o acullen cases amb piscina i restaurants per a turistes.

Jordi Carrión ha viatjat per tots ells, els ha estudiat, els ha llegit, per accedir a una dimensió de Barcelona que no havia estat explorada fins ara.

Una dimensió protagonitzada per les bugaderes d’Horta, per fotògrafs com els Napoleon, per editors com els Tasso, per anarquistes i republicans, per pintors com Josep Maria Sert o Joan Miró, per llibreters i comerciants, per arquitectes com Benedetta Tagliabue o escriptors com Eduardo Mendoza.

Així, sumant passos i lectures, entrevistes i viatges, Barcelona.

Llibre dels passatges narra aquesta ciutat com mai no ho havia fet cap altre llibre.

Inspirat per Walter Benjamin i Italo Calvino, l’autor fa dialogar la seva ciutat amb tota la resta de ciutats.

Així, Barcelona, Venècia, París, Nova York, Buenos Aires o Londres dialoguen en aquestes pàgines com ho fan l’assaig i la crònica de viatge, l’autobiografia i el periodisme.

El resultat és una apassionant novel·la sense ficció.

SKU: 9788481095715 Categoría:
Mini Cart 0

Tu carrito está vacio